## WYBORY DO SENATU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ ZARZADZONE NA DZIEŃ 15 PAŹDZIERNIKA 2023 R.

Okręg wyborczy nr

Okregowa Komisja Wyborcza w

Katowicach I

## PROTOKÓŁ WYNIKÓW GŁOSOWANIA I WYNIKÓW WYBORÓW SENATORA W OKRĘGU WYBORCZYM

Wyniki głosowania i wyniki wyborów senatora w okręgu wyborczym ustalono w dniu 17 października 2023 r.

Głosowanie przeprowadzono w 169 obwodach głosowania i na podstawie protokołów głosowania otrzymanych od wszystkich obwodowych komisji wyborczych na obszarze należącym do jej właściwości Okręgowa Komisja Wyborcza ustaliła następujące wyniki głosowania w okręgu:

1	Liczba kart do głosowania otrzymanych przez obwodowe komisje wyborcze	*	2	1	1	5	6	7
2	Liczba wyborców uprawnionych do głosowania w chwili zakończenia głosowania	*	2	2	7	6	5	0
3	Liczba niewykorzystanych kart do głosowania	*	*	5	9	0	4	9
4	Liczba wyborców, którym wydano karty do głosowania w lokalach wyborczych	*	1	5	2	4	9	6
5	Liczba wyborców, którym wysłano pakiety wyborcze	*	*	*	*	1	0	9
6	Liczba wyborców, którym wydano karty do głosowania w lokalach wyborczych oraz w głosowaniu korespondencyjnym	*	1	5	2	6	0	5
7	Liczba wyborców głosujących przez pełnomocnika	*	*	*	*	2	1	1
8	Liczba wyborców głosujących na podstawie zaświadczenia o prawie do głosowania	*	*	*	1	6	1	2
9	Liczba otrzymanych kopert zwrotnych w głosowaniu korespondencyjnym	*	*	*	*	1	0	7
9a	Liczba kopert zwrotnych w głosowaniu korespondencyjnym, w których nie było oświadczenia o osobistym i tajnym oddaniu głosu	*	*	*	*	*	1	1
9b	Liczba kopert zwrotnych w głosowaniu korespondencyjnym, w których oświadczenie nie było podpisane przez wyborcę	*	*	*	*	*	*	1
9с	Liczba kopert zwrotnych w głosowaniu korespondencyjnym, w których nie było koperty na karty do głosowania	*	*	*	*	*	*	0
9d	Liczba kopert zwrotnych w głosowaniu korespondencyjnym, w których znajdowała się niezaklejona koperta na karty do głosowania	*	*	*	*	*	*	4

46d27d-6b33-4c17-aa2f-6b8e09de3220

9e	Liczba kopert na karty do głosowania w głosowaniu korespondencyjnym wrzuconych do umy	*	*	*	*	*	9	2
10	Liczba kart wyjętych z umy	*	1	5	2	4	9	2
10a	w tym liczba kart wyjętych z kopert na karty do głosowania w głosowaniu korespondencyjnym	*	*	*	*	*	9	2
11	Liczba kart nieważnych	*	*	*	*	*	3	4
12	Liczba kart ważnych	*	1	5	2	4	5	8
13	Liczba głosów nieważnych	*	*	1	0	3	7	3
13a	w tym z powodu postawienia znaku "X" obok nazwiska dwóch lub większej liczby kandydatów	*	*	*	1	9	1	7
13b	w tym z powodu niepostawienia znaku "X" obok nazwiska żadnego kandydata	*	*	*	8	4	5	6
13c	w tym z powodu postawienia znaku "X" wyłącznie obok skreślonego nazwiska kandydata	*	*	*	*	*	*	0
14	Liczba głosów ważnych oddanych łącznie na wszystkich kandydatów	*	1	4	2	0	8	5

# 15. Poszczególni kandydaci otrzymali następujące liczby głosów ważnych:

1.	BIEDA Halina Maria zgłoszona przez KOALICYJNY KOMITET WYBORCZY KOALICJA OBYWATELSKA PO .N IPL ZIELONI	*	*	8	1	9	8	6
2.	TYMIŃSKI Stanisław zgłoszony przez KOMITET WYBORCZY ZWIĄZKU SŁOWIAŃSKIEGO	*	*	1	8	0	5	2
3.	WÓJTOWICZ Mariusz Kazimierz	*	*	4	2	0	4	7
	KAZIMIERZ WÓJTOWICZ  Razem	*	1	4	2	0	8	5

7346d27d-6b33-4c17-aa2f-6b8e09de3220

7-aa2f-6b8e09de3220

h del

II.

- 16. Komisja stwierdza, że:
  - a) następujący kandydat otrzymał w okręgu wyborczym najwięcej oddanych głosów ważnych, wobec czego został wybrany na senatora:

BIEDA Halina Maria 81986 zgłoszona przez KOALICYJNY KOMITET WYBORCZY KOALICJA OBYWATELSKA PO .N IPL ZIELONI

#### III.

7.	Komisja stwierdza, że nie otrzymała w ciągu 24 godzin od zakończenia głosowania wyników głosowania z następujących obwodów głosowania utworzonych za granicą/na polskich statkach morskich*): Obwód nr z siedzibą,
	Obwód nr z siedzibą tj. łącznie z obwodów głosowania. Przyczyną nieuzyskania wyników głosowania było:

### IV.

18.\*) Adnotacja o wniesieniu uwag przez mężów zaufania z wymieniem konkretnych zarzutów; jeżeli nie ma, wpisać "brak zarzutów" lub "brak mężów zaufania": *brak zarzutów* 

Przy sporządzeniu protokołu obecni byli członkowie Komisji:

- 1) Wysocki Paweł Przewodniczący
- 2) Kołek Łukasz Zastępca Przewodniczącego
- 3) Parka Anna Zastępca Przewodniczącego
- 4) Glos Roman Józef Członek
- 5) Krawczyk Jacek Ludwik Członek
- 6) Kubarek Piotr Marek Członek
- 7) Mruk Elżbieta Urszula Członek
- 8) Nizioł Michał Paweł Członek
- 9) Patyk Adrian Stanisław Członek
- 10) Walkiewicz Marcin Adam Członek

(podpis)
(podpis)
(podpis)
(podpis)
(podpis)

(podpis)



<sup>\*)</sup> Jeżeli treść nie mieści się na formularzu, należy dołączyć ją do protokołu, zaznaczając to w miejscu przeznaczonym na wpisanie adnotacji.

